Ulkona paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta, eikä tuulikaan näytä vielä heränneen eiliseen puhuriinsa.

Typerät velvollisuudet! Kankaat polttelevat jo päästä leikattaviksi, mutta on pakko ensin kirjoittaa se käsikirjoitus, jonka täytyy olla valmis maanantaiksi. En edes oikein muista mitä siihen piti laittaa. Kuvauspaikat ja kohtausluettelo?  Muuta? Apua! Ehkä riittää, että saan jotain paperille, opettaja ohjatkoon jatkoon. Sehän on kuitenkin vasta versio 1.0 joka tänään valmistuu.

Käsitöitä tuli eilen tehtyä ihan pikkuisen. Eilinen päivänsankari tervehtyi sen verran, että kävimme porukalla syömässä illalla. Menoon valmistautuessa totesin perinaisellisesti, ettei minulla ole mitään päällepantavaa. En keksinyt muuta, kuin korjata pikaisesti yhden viime syksynä tehdyn paidan, jota ei ole epäkäytännöllisyyden takia tullut käytettyä kuin pari kertaa. Paita on venekauluksinen ja pitkähelmainen. Helma ei kuitenkaan ole niin tiukka, että pysyisi kunnolla rypyssä lantiolla niin kuin oli tarkoitus. Eilen ompelin sivuille n.15 cm korkeudelle helmasta yltävät nauhakujat, joilla paidan saa kurrattua ryppyyn. Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen, ja paita tulee varmasti tämän jälkeen kovaan käyttöön.

Illalla (tai alkuyöstä oikeastaan) piirsin vielä vanhasta yöpaidasta kaavat kirsikankukkayöpaitaa varten. Niitä täytyy varmaan vielä muokata, kunhan saan kaikki tarvittavat materiaalit kasaan ja olkainten leveys selviää, mutta ainakin alustavasti on nyt olemassa kaavat. Muutokset teen suoraan kankaalla.