Suomen perustuslaki 12§:
Jokaisella on sanavapaus. Sananvapauteen liittyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.
(Finlex)

Paljon hienompi juttu tuo sananvapaus (ja sen toimiminen myös käytännössä) kuin äkkiseltään tulee ajatelleeksi. Tuntuu uskomattomalta, että niin arkipäiväsenä täällä koettu asia on jossain muualla maailmassa utopiaa. Lukuisia tavallisia kansalaisia sekä toimittajia kuolee tai tulee kohdelluksi kaltoin vuosittain siksi, että sananvapaus ei ole totta kaikkialla. Täällä lintukodossa meidän blogin pitäjienkään ei tarvitse pelätä pimeillä kujilla kirjoitimmepa kuin kriittistä tekstiä hyvänsä.

Hesari kertoi tänään, että digitv-toimilupien hakuaika päättyi eilen. Uutisen lukeminen inspiroi minut toimimaan hetken mielikuvituksessani oman kanavani ohjelmapäällikkönä. Unelmieni kanava olisi varsinainen lifestyle-tykki. Sekä ulkomailta ostettuina että omana tuotantona lähettäisin maailmaan ohjelmia käsitöistä ja askartelusta, puutarhanhoidosta, sisustamisesta ja remontoinnista. Osassa neuvottaisiin katsojaa tekemään itse, osaa voisi katsella visuaalisena karkkina ja inspiraation lähteenä. Joku ohjelma voisi keskittyä mielenkiintoisiin ihmisiin kanavan aihepiirin tiimoilta. Uutisia tulisi, urheilua ei. Eikä lainkaan visailukisailuja, tekstarisättejä tai -pelejä. Kaikki juontajat olisivat luontevia ja miellyttäviä esiintyjiä, ei yhtään kovaäänistä itsekorostajaa tai tönkköä teeskentelijää.

Huomenna matkustan Helsinkiin. Matkan varsinainen syy, työpalaveri, on vasta iltapäivällä, mutta kerrankin oikeaan aikaan sairastuneen opettajan aiheuttama ylimääräinen vapaapäivä taitaa ajaa minut pääkaupunkiin jo aiemmin. Jos vaikka kävisi humputtelemassa opintotukensa sikäläisiin erikoisuuksiin.