Päätin lisätä vielä pari kuvaa.

Ensimmäinen on shoppailukierrokselta, jonka teimme Miehen kanssa päivällä. Urheiluliike oli kaivellut varatojensa pimeimpiä syövereitä, ja tällaisia oli tarjolla kolmella eurolla pari:

163227.jpg

Jos olisi ollut tarjolla sopiva koko, olisi ollut pakko liittää luistimet rekvisiittakokoelmaan. Olisihan noilla ollut komeaa taittaa niskansa joissain naamiaisissa.

Lisäksi haluan esitellä vanhoja nappeja, joita omin itselleni siitä mummolan vanhasta nappipurkista samalla kun etsin nappia popcorn-laukkuun.

163234.jpg

Noita pyöreitä harmaita on seitsemän, vanhoja palttoonnappeja. Muita on kuvassa näkyvä määrä. Kuva näyttää utuiselta, mutta toistaa itseasiassa nappien todelliset värit melko hyvin. Myös nuo kaksi isoa sinistä ovat jostain vanhasta takista, jonka äiti on omistanut nuorena. Oikea etupuoli on kulunut mataksi ja rumaksi, mutta nurja puoli on vielä kauniin helmiäinen ja käyttökelpoinen. Mustat neliapilat ja valkoinen kukkanen ovat äidin mukaan to-del-la vanhoja, jostain mummoni (syntynyt 1910) nuoruudenaikaisista leningeistä. Metallinappi on kauniisti ruostunut, se on varmaankin irrotettu pappani housuista, koska siinä lukee "for gentlemen".

Täytyy tuon esitelmän päätteeksi kertoa, että napit on aina olleet mulle jotenkin tärkeä asia. Muistan lapsena ihastelleeni äidin nappirasian sisältöä hartaasti ja usein. Kangaskaupoissa käydessäkin viihdyin siinä nappiputkiloiden äärellä vaikka kuinka pitkään.