Ompelutyö valmistui eilen, ja tällainen siitä tuli.
209821.jpg
Olin melkein jokaisen työvaiheen jälkeen varma, että pilasin koko homman ja saan leikellä siitä luutuja. Ihan ok siitä kuitenkin loppujen lopuksi tuli, kun jatkoin työtä sitkeästi. Henkarissa vaate näyttää kieltämättä aikamoiselta, koska sivu- ja hihasaumat kiemurtavat, samoin kuin tuo punainen kanttaus. Päälle se asettuu kuitenkin mukavasti. Silti voin luvata, etten ihan heti rupea ompelemaan mitään samantyyppistä kangasta, tai ainakin valitsen mallin viisaammin. Pitää sovitella vaatetta vielä, saatan purkaa kanttauksen ja ommella sen uudelleen kiinni, jos saisin kiemurtelemista vähemmäksi.

Kaikesta huolimatta olen tyytyväinen, lopputuloksesta tuli sellainen kuin suunnittelin. Tämähän on siis tehty kaavalla, joka on alunperin t-paidan kaava jostain ikivanhasta SK:stä, mutta jota olen muokannut ajan saatossa joka suunnasta niin että se ei enää muistuta alkuperäistä juurikaan. Tämäkin on siis yksi evoluution haara siitä kaavasta. Käytännössä kaikki tekemäni paidat ovat sen saman kaavan jälkeläisiä.

Tämän Äärikonservatiivisen Aikuisen Naisen Jakun aion pukea päälleni Miehen valmistujaisjuhlaan, jossa pitää näyttää super asialliselta ja siltä että äänestää kokoomusta. Ostan alle vielä jonkun kivan punaisen topin.

Tossutkin ovat melkein valmiit. Ne ovat tällä hetkellä kuivumassa. Huomenna ostan tarvikkeita viimeistelyä varten, ja toivottavasti saan kuvat ja meriselitykset tänne myös silloin.