Päätin käyttää festarireissun yhteydessä tehdyltä kirpparikäynniltä ostamani harmaan "mohair"kerän välipalatyöhön, Koukussa - Virkkaajan käsikirjan Yhden kerän huiviin. Ensin täytyy ihmetellä itse lankakerää. En ole koskaan nähnyt näin kauniisti kerittyä kerää. Sen kuvio tuli esiin kun pintakerrokset oli virkattu pois tieltä.

790226.jpg

Mies katsoi minua kuin mielipuolta kun näytin sille tätä kerää ja selitin miten kaunis se on. Ehkä täältä irtoaa enemmän ymmärrystä. :D

Huivi oli helppo ja vähätöinen, eli oikein sopiva meikäläiselle. Tosin petyin ohjeeseen vähän. En ollut lukenut ohjetta aiemmin ollenkaan enkä tarkastellut kuvaakaan tarkemmin, joten luulin, että huivia virkataan poikkisuunnassa, ja se siis loppuu siihen kun lanka on juossut pois kerältä.Eihän se niin toiminutkaan, vaan sain huonoine arviointikykyineni jännittää langan riittävyyttä loppusuoralla, ja jouduin purkamaankin yhden pylväskerroksen saadakseni langan riittämään reunasimpukoihin huivin ympäri. Vaan mitäpä tuosta, lanka riitti lopulta ja huivista tuli oikein mieleinen, ihan erilainen kuin mikään muu huivini.

790251.jpg

Leveyttä on n. 5-7 cm, pituutta sylimitalla arvioituna n. 180 cm, huivin saa siis mukavasti monta kertaa kaulan ympärille. Lanka on Grace Mohair-type -nimistä italialaista 85% akryyliä ja 15% villaa, ei siis oikeasti mohairia vaan "mohairtyyppistä" systeemiä. Ihan hyvän tuntuista käsiin silti. Langan iästä ei tietoa, mutta vyötteen ilmeen perusteella veikkaan 70-80-lukujen taitevuosia.

790262.jpg