Sain naulittua itseni kirjojen pariin sen verran, että voin palkita itseni lisäämällä blogiin kirjoituksen. Tällä kirjoituksella onkin missio - tämä on etsintäkuulutus! (Tähän väliin jokainen voi hyräillä valitsemaansa mysteerimelodiaa jännittävän ilmapiirin lisäämiseksi.)

Kuka on hän?
563413.jpg

Se on siis tuo Miehen lahjoittamasta taikamunasta putkahtanut kasvi, joka on kasvanut aivan kauheaa vauhtia. Alussa oli jonkinlainen suuri papu, jossa oli ruskea kuori. Kun kuoriosa oli irronnut, papu alkoi pukata vartta/juurta toisesta päästä ja avautua. Kun siirsin verson multaan, se kasvatti juuripään vartta nopeasti ja avasi pavun levälleen, jolloin varsi jatkui ja teki lehdet (alkuvaiheet on dokumentoitu kuvin).

Lehtien kasvettua lähes nykyisiin mittoihinsa varsi jatkoi kasvua ja on nyt tekemässä uusia lehtiä. Tuo "häntä" tuntuu elävän omaa elämäänsä, se sojottaa eri suuntaan joka kerta kun käyn keittiössä (enkä ole mikään hyveiden sipuli joka vierailee jääkaapin lähettyvillä erityisen harvoin). Liikehdintä kertonee huimasta kasvuvauhdista. Aluksi kasvi oli ihan ikkunalla, mutta siirsin sen sitten pois suorasta paahteesta valoisaan paikkaa ikkunan sivulla.

Tässä vielä parempi kuva täysikasvuisista lehdistä.
563424.jpg

Olisi mukavaa tietää mikä tai minkätyyppinen kasvi on kyseessä, jotta osaisin hoitaa sitä oikein. Kuten siitä aiemmasta postauksesta saattaa arvata, tunneside tähän rehuun on melkoinen. Minussa ei ole juuri viherpeukalon vikaa.