Huovutetut puputossut valmistuivat jo eilen, mutta valo kuvaamiseen oli jo siinä vaiheessa liian vähäinen.

Tein tossut Fritids garnista ihan omalla mallilla. Aluksi yritin moneen kertaan aloittaa kärjestä, kunnes välähti miten ne oikeasti kuuluu tehdä, ja aloitin kannasta. Ne on siis virkattu suoraan tossun muotoon, ilman yhtään saumaa. Tältä ne näyttivät ennen pyykkikonekäsittelyä.

211482.jpg

Kokoa oli vaikea arvioida kun en ole ennen huovuttanut mitään oikeasti. Tein sen verran reilut, ettei ainakaan ensimmäisen pesukonepyörityksen jälkeen tarvitse venyttää. Ympärysmitta on 40 ks koukulla numero kahdeksan.

Ensimmäisen pesun jälkeen ne olivat ihan liian suuret eivätkä huopuneet kovin paljon, joten heitin ne toiseen 40-asteiseen pesuun heti perään. Ensimmäisen pesun jälkeen tossut olivat myös eri kokoiset, mutta ero tasoittui hieman toisessa pesussa.

211486.jpg

Nuo ovat jo paremmin huopuneet, mutta jäivät edelleen liian suuriksi. Pyöritin ne seuraavana päivänä vielä 60 asteessa , ja simsalabim, tossuista tuli sopivat. Neulepinta erottuu vähän, mutta ainakaan itseäni se ei haittaa. Villa on silti ihanan utuista ja pehmoisen näköistä pinnalta. Tarkoitukseni oli laittaa pupuille muoviset pehmolelusilmät, jotka ehdin jo ostaakin, mutta en sitten tykännytkään niistä, joten ompelin silmät mustalla Tennesseellä. Neniä ne eivät tunnu kaipaavan lainkaan. Tässä lopputulos:

211491.jpg

Tossuista tuli todella mieleiset. Asunto alkaa jo kylmetä, mutta nyt varpaita ei palella. Puput ovat lämpimät mutta eivät kuumat, ja tuntuvat mukavilta paljaassa jalassa. Ja onhan ne sentään söpöset! Vasta mallatessa tossuja pyjama päällä tajusin, että myös pyjamani on pupukuvioinen, ja Miehen poissaollessa nukun häneltä saamani pupupehmolelu kainalossa. Olen kyllä jo aiemmin tajunnut pupufiksaationi, mutta että se todellakin on näin pitkälle edennyt...
---
Tämä on ollut kirpputorilöytöjen päivä. Kävimme Miehen kanssa kaupungilla etsimässä muutamia tarvekaluja, ja samalla kävimme kirpputoreilla. Löysin punaisen vaneritarjottimen, kaksi teräksistä/puista tarjoiluastiaa, olkalaukun joka sopii uusiin saappaisiini sekä villakangashousut. Sitä punaista toppia taas en löytänyt kirppareilta enkä kaupoista, vaikka kuvittelin, että kunhan menen ja valitsen mieleisimmän.

Vaikka ostostavoitteet eivät kaikilta osin täyttyneet ja saimme sateenkin niskaamme, oli mukava päivä. Mies on elämäni kiinteä silmukka!