Muovikirja kului loppun jo viime viikolla. Tällä hetkellä nukahtamiskirjana on Designmuseon toimittama Maija Isola - elämä, taide, Marimekko. Kuten Muovikirjan, lainasin tämän alunperin kuvakirjaksi, voidakseni ihailla ja insiroitua Maija Isolan Marimekolle suunnittelemista kankaista. Jälleen teksti vei mennessään ja eilen päätin Kristina Isolan kirjoittaman ensimmäisen osan, joka on eräänlainen suppea kirjeistä, päiväkirjamerkinnöistä ja Kristinan muistoista koostuva Maija Isola -elämäkerta.

Miten olen voinut missata näin mahtavan naisen? Olen kyllä pitänyt Marimekon uudelleen tuotantoon ottamista Isolan kankaista, mutta muuta en tästä erikoisesta, lahjakkaasta taiteilijasta ole tiennytkään. Taas yksi vahva, hieno, lahjakas nainen jonka saavutuksia katsoa ylöspäin.

En ole erityisesti maalaustaiteen ystävä, mutta kirjan sivuille on kuvattu useita Isolan maalauksia, joista monta haluaisin omalle seinälleni. Puhumattakaan kangasmalleista, joista olin ennen kirjaa nähnyt vain murto-osan.

Seuraavalla kirjastoreissulla täytynee etsiä käsiinsä toisen suuren Marimekko-naisen, Armi Ratian tarina.

(Ja nyt poistun tietokoneelta yhden ihailemani naisen, Oprahin, pariin. Häntä ihailen siksi, että ollakseen ihan tavallisen oloinen tallukka, hän on varsin suvereenisti saanut aikaan omaa nimeään kantavan mediaimperiumin ja rahavuoren. Lisäksi hän on tällä hetkellä ainoa asia, jonka avulla saan päiväunen päästä kiinni. Eilenkin ehdin katsoa vain viitisen minuuttia. Se jos mikä on propsien arvoinen asia!)