Sen siitä saa kun on reipas ja lenkkeilee. Keskiviikkona tunsin heti lenkiltä palattuani, että flunssa iski, viimeinkin. Olen sitä pääsiäisestä asti vältellyt, koska ei ole ollut aikaa vaipua sairasvuoteelle. Päivää turhan aikaisin se nyt tuli, mutta torstain Helsingin reissu meni onneksi silti ihan hyvin lääkkeitten voimalla!

Kiertelin uudenkarheassa Kampissa ennen matkan varsinaista syytä, eli työhön liittyvää palaveria. Ostoksiakin kertyi:

77171.jpg

Vastustamattoman söpö lautanen piristämään kattausta ja pääpanta piristämään kesäilmettä.

Palaveri palkitsi mieleisillä jutuilla. Yksi juttu jäi vielä auki, sen tekemisestä keskustelemiseen täytyy palata ensi viikolla. Mukavaa päästä taas tekemään noita, tykkään ihan älyttömästi! Edellisen numeron palkkakin ropsahtaa tilille lähiaikoina. Mukavaa tietää millä maksaa vuokransa kesäkuussa, siihen kun jää yleensä mukava rotko optintotuen ja kesätyön ensimmäisen palkanmaksun väliin.

Eilen olin niin sairaudesta vetelä, etten jaksanut kuvata kameran huollon aikana valmistuneita tekeleitä, mutta tänään on jo reippaampi olo.

Neuletyöt on mulle ihan uutta, ensimmäiset (jos peruskoulussa pakotettuna tehtyjä ei lasketa) tein vasta syksyllä. Tämäkin on aloitettu joulukuun alussa ja unohtunut kuukausiksi käsityöpussiin. Sain sen viimein kaivettua sieltä ja tehtyä kavennukset. Malli on Novitan, ja tehty kirjaimellisesti ohjeen mukaan. Olen niin noviisi etten oikein uskalla progeilla itsekseni näitten kanssa vielä. Lanka on niin ikään Novitan Ainoa. Lopputulos oli onneksi täydellisen sopiva.
77185.jpg
Olen jo jonkin aikaa halunnut tehdä semmoisen vanhanaikaisen puurimakahvaisen kassin. Tässä se nyt on. Alunperin oli tarkoitus siirtää erään pieneksi kutistuneen paidan kuva kassin kylkeen, mutta värit ei olleetkaan hyvännäköiset yhdessä. Menköön sitten ihan semmoisenaan. En jaksanut värkätä kassiin vuorta ollenkaan.

77187.jpg


Lopuksi vielä kasaripaidaksi nimeämäni ketju- ja solkikuvioitu trikoo. Kangas vetosi, koska se on  kliseisyydessään täyttä kitchiä! Ironiaa korostamaan lantiolle tulee isokokoinen rusetti. Tämän kanssa pitäisi olla isot klipsikorvakorut ja helmiä kaulassa. Paidan malli ei erotu sellaisenaan, joten mannekeeraan itse. :)

77202.jpg    77203.jpg