Yhden hengen talouteni siirtyi tällä viikolla ekoaikaan pyykinpesussa, ainakin pesuaineen suhteen. Kokeilin ensimmäistä kertaa pesupähkinöitä. Ne ovat puhdas luonnontuote, joka on tuotettu ekologisesti ja eettisesti päivänvaloa kestävällä tavalla. Tosin tuottaminen on tapahtunut Intiassa, joten mistään lähituotteesta ei ole kyse, mutta toisaalta niistä ei tule muovipullojätettä, eli luulisin homman menevän sen suhteen fifti-fifti.

Myönnän että epäilytti, mutta puhdasta siitä vaan tuli. Tuoksutonta ja raikasta niistäkin kohdista, joissa vaatteissa yleensä tuoksuja on. Erityisen tahraista pyykkiä koneellisessa ei kyllä ollut, joten tahranpoisto-ominaisuudet näkee vasta myöhemmin. Keitin saman tien pähkinöistä myös nestemäistä pesuainetta, mutta se seisoo vielä jääkaapissa odottamassa käyttöä.

Muutenkin olen vihdoin siirtynyt hygienia-asioissa hyvien puolelle. Fairy vaihtui Elokuuhun, ja terveyssiteet jo kevään ja kesän aikana kuukuppiin ja kestositeisiin. (Joita voin muuten suositella jokaiselle tytölle. Kuppi vaatii vähän treenausta, mutta kun sen käytön oppii, se on vuotopäivien bestis. Kupin ja kestojen puhtaudestakaan huolehtiminen ei ole ollenkaan niin hankalaa kuin ainakin itse kuvittelin ennen kokeilua.)