Pikainen kuvitettu merkintä ennen iltatoimia ja nukku-ukon hoteisiin siirtymistä.

Vietin viikonlopun Miehen vanhempien mökillä. Matkaa on vain reilu sata kilometriä, mutta maisema on silti ihan erilaista kuin täällä meillä. Porojakin pääsin pelottelemaan pois pihasta heti vierailun ensihetkinä. Voin lämpimästi suositella sitä tilaisuuden tullen kaikille, jotka eivät ole koskaan juosseet poron perässä huutaen. Se on lystiä! Tässä kolmihenkisen lauman johtaja, joka pian kuvan ottamisen jälkeen sai lähdöt. Olivat seuraavana aamuyönä käyneet kostoksi papanoimassa melkein mökin portaille (joka ei ole kuvassa näkyvä  rakennus).

121523.jpg

Kesän kuumin viikonloppu sisälsi kirjaan syventymistä ja yleistä venymistä laiturille asetetussa aurinkotuolissa. Illalla silmä lepäsi tässä maisemassa soijamakkaroideni tiristessä nuotiolla.

121527.jpg

Kotiin lähtiessä pistäydyimme Vihreällä pysäkillä, jossa on tavallisten matkamuistokrääsäkauppojen lisäksi Pentikin tehtaanmyymälä. Olen viime aikoina alkanut lämmetä Pentikin astioille, kun valikoimaan on tullut muutakin kuin pirttipöydän kattaukseen sopivia astiastoja (ei sillä, että minulla olisi mitään pirttipöytiä vastaan). Paikalla oli myös Anu Pentikin myyntinäyttely, käsittääkseni samaa tai samantyyppistä tavaraa kuin mitä hänellä on tällä hetkellä esillä Retretissä. Vaikka en yleensä raaski maksaa ihan näin paljon pienestä koristelautasesta, tätä en vaan voinut ohittaa. Yksi kauneimmista koskaan näkemistäni esineistä. Olen avannut sen suojapaperikääröstä jo moneen otteeseen vain ihaillakseni sitä hetken ja kääriäkseni sen sitten takaisin.

121538.jpg