Myöhästyin bussista, koska jäin viime hetkellä etsimään sopivaa lankaa ja virkkuukoukkua ajanvietteeksi tylsälle tunnille. En sitten mennyt ollenkaan, kun läsnäolo ei kerran ole pakollinen. Ei jaksa aina olla niin pirun tunnollinen!

Sen sijaan kävin kangaskaupassa, josta mukaani vaati päästä kaksi kangasta. Nyt täällä kotona on jo kuuden kankaan arsenaali odottamassa työstämistä, joten mulla ei taida olla mitään asiaa kangaskauppaan, ennen kuin noista edes osa on ommeltuna vaatekaapissa.
193766.jpg
Melkein kaikille on jo mallit mietittynä, ainoastaan tuo musta-valko-harmaaruudullinen trikoo on vielä kysymysmerkki. Yksivärisistä vihreästä ja turkoosistakaan en ihan varma ole, mutta varmaan jotain aika perussettiä niistä tulee. Joitain noista voisinkin upottaa vesiämpäriin kutistumaan jo tänään, niin viikonloppuna voisin ehkä surauttaa jotain valmiiksi.

Kuvassa on myös tällä viikolla ostetut Play It-mohairkerät, joista pitäisi tulla pipo ja kynsikkäät jossain vaiheessa. Haluaisin kynsikkäiden selkäpuolelle jotain koristeellisempaa virkkaumallia kuin iänikuista kiinteää silmukkaa tai pylvästä, mutta ainakaan tällä hetkellä kirjastosta lainassa olevan virkkauskirjan ohjeista en ymmärrä juuri mitään. Epäilen syyksi paitsi puutteita omassa älykkyydessäni, myös sitä, että kirja on suomennettu muusta kielestä. Vaikeaselkoisuus on ehkä tullut vasta käännöksessä, jospa kääntäjä ei ole ollut itse käsityön taitaja. Lisäksi ohjeissa näyttää olevan jonkin verran virheitä, koskapa joissain kohdissa on muiden lainaajien tekemiä korjauksia.

Siksikin odotan jo malttamattomana S'n'B:n virkkauskirjan suomennoksen ilmestymistä. Odotan niiden ohjeiden olevan tarpeeksi selkeitä. Kävin selailemassa (taas) englanninkielistä versiota, ja siellä on kaikkea ihanaa. Erityisesti ihastuin pikkuiseen jakkuun ja pääkallopaitaan. Kirjasta mallia ottamalla voi ehkä kehitellä sitten itsekin jotain kivaa. Löysin eilen netistä muös virkatun villasukan ohjeen, jota olen pohtinut mielessäni opittuani tekemään lapasia. Olisipa vaan aikaa toteuttaa kaikki heti!

Olenko koskaan kertonut, että olen ihan täysin vinksahtanut virkkaamiseen? :D