Suuri ja kalvava huoleni tänä vuonna on ollut opinnäytetyö. Sinänsä huoli ei ole kadonnut mihinkään, mutta jotenkin minut on viimeisen vuorokauden aikana vallannut vahva epäilys, että asiat saattavat järjestyä ja selviän ehkä urakasta hengissä.

Tähän päätelmään johti kaksi asiaa. Toinen on se, että tein opinnäytteen eteen jotain konkreettista: pengoin yliopistokirjaston tietokannoista sopivan tuntuista lähdeaineistoa ja kävin ihan fyysisestikin pyörimässä kampuksella. Toistaiseksi rekisteröin vasta itseni lainaajaksi, mutta tiedänpähän ainakin, mikä on seuraava siirtoni. Toinen kivenmuruja sydämeltä vierittänyt asia on se, että sain vihdoinkin puettua sanoiksi sen kysymyksen, minkä esitän opinnäytteen ohjaajalle tiistaina, kun tapaan hänet asian tiimoilta. Tähän saakka asia on ollut vain ahdistava epätietoisuuden ja kyvyttömyyden tunne, mutta nyt vihdoin tajusin, millä kysymyksellä pääsen kynnyksen yli. Lisäksi olen hionut mielessäni jonkinlaista aikataulua, jossa minun pitäisi saada tarpeellinen teksti ja tuoteosa tuotetuksi. Tulin siihen tulokseen, että saatan vaikka ehtiäkin valmistua ajallaan. Sitä tosiasiaa ei vain voi välttää, että tämä tulee olemaan piinaava vuosi.

Kirjastokäyntiin johtaneesta ryhdikkäästä asenteesta kiitokseksi kävin lankakaupassa.

386592.jpg
386593.jpg

Värit ainakin ovat houkuttelevat. Tarkoituksena on koukutella värikkäät kämmekkäät niiden täydellisesti epäonnistuneiden huovutettujen tilalle. Valkoisen tilalle olisin oikeastaan halunnut ruskeaa tai mustaa, mutta niitä ei ollut. Ei se mitään, kaunista ja raikasta tulee noistakin.

Ilmeisesti neljännesvuosisata on merkittävä ikä, olen nimittäin saanut niin paljon syntymäpäivälahjoja, että lapsena viimeksi. Eilen sain Mieheltä taikamunan (siitä kuva ja parempi selvitys myöhemmin keväällä) ja anoppilan porukalta sain kauniin lasisen teepannun (siitäkin haluan joskus julkaista kuvan).

Lisäksi posti toi tällaisen paketin Australiasta asti. Noissa pienissä askeissa on purukumia. Keskimmäisen kannessa lukee "Oh my god I am so totally wasted" ja sivussa "Did we make out?" Vaaleanpunaisessa taas "It's not my PMS, it's you" ja sivussa "On second thought it's still you." :D

386616.jpg

Lisäksi on ihan pakko lisätä kuva niistä tulppaneista, jotka sain sunnuntaina. Ne vain yksinkertaisesti edustavat absoluuttista kauneutta. Pitäisi raaskia ostaa kimppu tulppaaneja ihan itse itselle aina silloin tällöin, kun ne kerran tuottavat minulle näin valtavaa iloa. Sitä paitsi kimppu kestää verrattain pitkään. Tämä kuva on otettu torstaina, ja kukat näyttävät edelleen tältä.

386628.jpg