Sain vihdoin talviasustesettini valmiiksi. Pipo ja lapaset syntyivät nopeasti, mutta kaulahuivin kohdalla alkoi kyllästyttää. Taistelin sen kuitenkin valmiiksi viikonlopun aikana, jaksoin jopa reippaana päätellä ne miljoona langanpäätä. Ta-daa!

197680.jpg

Samalla voit kateudella ihailla millaisen adoniksen kanssa saan nukkua (jopa silloin kun Mies on samalla patjalla).

Värit näyttää asusteissa nyt jotenkin vähän sameilta, oikeasti ne on voimakkaampia. Lapaset ja pipo on tehty niillä Novitan perusohjeilla, kaulaliinassa käytin ihan omaa luovuutta joka tällä kertaa kulminoitui pylväisiin. Lanka on teddyä, koukku oli kokoa kahdeksan.

Piposta tuli vähän reilu, mikä on toisaalta hyvä, koska voin virkata siihen vaikkapa villalangasta vuoren. Saa nähdä tapahtuuko se näiden pakkasten aikana.

Lauantaina talouteen muutti myös yksi suu lisää. Se kuuluu H. Moilaselle, joka valmistui aamulla Miehen heräämistä odotellessa.

197690.jpg

Alkuperäiseen suunnitelmaan kuuluivat myös kädet, mutta unohdin ne ja lanka loppui. Ihan hauska veikkohan tuosta näytti tulleen kädettömänäkin. Vartalo on 7-veljeksen jättiraitaa, naama jämälankoja. Samalla idealla on suunnitteilla jatkoa, mutta tämä jäppinen taitaa huomenna matkustaa postiautolla veljentyttären hoiviin.

Suunnitteilla on pyykkikonehuovutetut tohvelit, joita ajatellen tein eilen kokeita fritidgarnilla.

Tässä alkutilanne. Pienempi ruutu on virkattu vitosen koukulla, isompi kasilla.

197706.jpg

Heitin ne tavallisen vaatepyykin joukkoon pikapesuohjelmaan, joka kestää reilun tunnin. Tulos ei ollut toivotunlainen.

197712.jpg

Heitin ne saman tien toiseen koneelliseen samalla ohjelmalla ja lämpötilalla, siis neljäänkymppiin. Vieläkään ne eivät huopuneet niin paljon kuin olisin halunnut.

197716.jpg

Mahtoikohan syy olla se, että kone oli aika täynnä, vai huopuuko tuo lanka vain huonommin. Tosin lankakaupan myyjä näytti fritids garnista huovuttamaansa hattua, ja se näytti ihan hyvin huopuneelta.

Siinä mielessä kokeet menivät tällä kertaa hukkaan että taidan sittenkin tehdä tohvelit huopasesta, koska muistaakseni siitä löytyy juuri oikea sävy. Töppöset kiilaavatkin nyt mustien mohairihanuuksien ohi, koska haluan S'n'B:n tuekseni ennen niiden kimppuun ryhtymistä.