Virkkasin eilen iltapuhteena talviasustesettini pipoon vuoren.

213029.jpg
213030.jpg

Lanka on Novitan Woolia, virkkasin melkein koko kerän tuohon. Puolisen metriä jätin siltä varalta, että päätän kiinnittää vuoren muutamalla pistolla pipon sisään. Aloitin tekemällä jokaiseen Teddy-silmukkaan kaksi silmukkaa Woolilla. Olisi ehkä ollut paikallaan kaventaa muutama silmukka tuossa puolivälissä, mutta en jaksanut, kun se asettuu paikalleen noinkin. Jos tuntuu, että se on liian iso, voin vaikka kutistaa sen kuumalla vedellä ja muotoilla märkänä laittamalla pipon päähäni.

Woolista voisin virkata aluslapaset setin lapasiinkin. En oikein usko Teddyn yksinään olevan kovin lämmintä. Villainen kerros ihon ja Teddyn välissä voisi olla ihan paikallaan. Muutenkin tykästyin Wooliin. Se tuntuu mukavalta käsissä virkatessa.
---
Mies lähti jo kotiinsa. Minun pitäisi nyt kirjoittaa muutama lyhyt analyysi, niin saisi senkin kouluhomman pois mielestä. Mutta kun ei ole oikein mitään sanottavaa ja muutenkin kehtuuttaa. Täytynee keksiä itselleen jokin porkkana. Voi tylsyyttä.

Jotenkin silti tuntuu kivalta, että on sunnuntai-ilta. Usein se ahdistaa, mutta nyt tuntuu kevyeltä. Takana on mukava viikonloppu ja edessä odotuksiltaan mukiinmenevä viikko. Kaikenlaista kivaa tapahtuu. Odotan jopa ruotsinkoetta. Tiedän, että siitä tulee arvosanaksi korkeintaan kakkonen, mutta sitten se piina ainakin on ohi seuraavaan kurssiin asti.

Kokeista tuli mieleen Dr. Phil-jakso, jonka alkua katsoin päivällä. Siinä esiintynyt amerikkalainen high school -ope oli järkyttynyt, koska oppilaat lunttaavat kännykameroiden ja tekstarien avulla. Minä olen järkyttynyt siitä, että puhelimia edes saa käyttää kokeiden aikana. Eikö olekaan itsestään selvää, että kokeen aikana esillä on ainoastaan paperia ja kirjoitusvälineet? Jenkit on hupsuja.