Joskus tuntuu, etten ehkä olekaan ihan paska kaikessa mihin tartun. :D

Eilen valmistui pari päivää työn alla ollut mekko, joka sai tekonimekseen Kymmenen minuutin kesämekko, koska jaksoin keskittyä sen tekemiseen suunnilleen sen verran kerrallaan, ennen kuin kävin touhuamassa muuta. Valokuvaamaan pääsin vasta tänään päivän valjettua. Kuvaan pääsivät myös uudet 50-luvun sihteerikkö -korkkarit.
370443.jpg370447.jpg
Malli on hyvin yksinkertainen; trikooputki, jonka yläosaan on ommeltu kuminauharypytystä n. 16 cm leveydeltä. En luota puskurointiini siinä määrin, että uskaltaisin pukeutua pelkkään tuubiin, joten laitoin olkaimet johonkin toiseen projektiin aikoja sitten ostetusta puuvillapitsistä. Mallasin ne rintaliivin olkainten kohdalle, niin että ei tarvitse näytellä rintsikoita ympäriinsä.

Kangas on mielestäni uskomattoman kaunis ja malli mukavan yksinkertainen. Olen kauan halunnut opetella kuminauharypytyksen tekemisen, ja nyt vihdoin uskaltauduin työhön. Paitsi, että ei siinä paljon opeteltavaa ollut. Kunhan latasi kummarin puolalle (käsin) ja ompeli menemään. Menetelmä on niin helppo ja nopeatekoinen, että suunnitelmissa on jo ainakin toppi samalla tekniikalla.

Viime yönä muistin myös syksyllä aloittamani Simpukkashaalin. Itse shaali tuli valmiiksi jo silloin, mutta jäin miettimään millaisen koristereunuksen virkkaisin siihen. Lisäksi olin vähän harmistunut, koska shaalista tuntui tulevan onnettoman pieni. Muiden töiden ja kiireiden myötä koko sykkyrä unohtui, kunnes yöllä päätin unohtaa koko reunuksen, kaivoin työn esille, kastelin ja pingotin. Se kannatti, koska möykystä sukeutui sittenkin ihan mukavan kokoinen ja kaunis huivi. Tässä kuvassa näkyy mekonkin ihana kuosi paremmin.

370474.jpg

Malli on siis Amie Hirtesin Simpukkashaali Debbie Stollerin Koukussa - virkkaajan käsikirjasta.
Lanka on vedensinistä SandnesGarnin Lanettia, menekki suunnilleen 130g (arvio).
Koukku 3,5.
Silmukkamääriä en muista, mutta niitä on ainakin tuplasti se mitä ohjeessa, koska lanka on ohuempaa.