Tykkään tehdä kuvitettuja blogimerkintöjä, ja tässä tuleekin kaikki viime aikaiset touhut värillisinä pikselipaakkuina.

Aloitetaan kuva-arvoituksella. Mikä tämä on?
166906.jpg
Valmistin sen omin käsin perjantaiyönä junassa. Vastaus heti perään:
166907.jpg
Hirviporo! Novitan lehden ohjeella päätin kokeilla virkattua poroa ruskeasta jämälangasta, joka kuitenkin loppui kesken, joten jatkoin sujuvasti vihreällä. Sarvissa tuli jotain häsmäkkää, ei mennyt ihan oikein. Näyttää enemmän hirveltä. Koska lanka juuri ja juuri riitti, tein porohirvelle yhdellä lisäsilmukalla pienen hännäntöpön.

Tällaisiakin virkkailin junassa.
166940.jpg
Garnstudion vauvanpeiton neliöistä ajattelin tehdä huivin. Lanka on tuntematon suuruus. Kerä oli kokonainen mutta ilman vyötettä. Se oli joukossa vanhoja lankoja ja puikkoja, jotka äiti toi mulle aiemmin kesällä mummolasta. Tuokaan kerä ei vaan taida riittää. Näyttää olevan tautologista mulle alkaa tehdä asioita liian vähistä langoista. Ratkaisen senkin ongelman siinä vaiheessa kun se on ajankohtanen. Eli ei vielä.

Lauantaina oli pakko reippailla kauppaan täyttämään jääkaappia, ja siltä reissulta mukaan lähti alekerä:
166926.jpg
Sävyt on kivat, joten päätin kokeilla virkattuja lapasia tästä. Olen jo jonkin aikaa halunnut tehdä raidoittuvasta langasta jotain, mutta mieleisiä värejä ei ole tullut vastaan. Aloittelinkin lapasia (Novitan ohjeella taas) jo eilen illalla, mutta purin alun 5 kertaa. Ohjeessa lapanen aloitetaan 25:n ketjusilmukan lenkillä, mutta ei minun käsi mene sen kokoisesta ympyrästä läpi. Ja minun käsi on sentään lasten kokoa, toisin kuin ohje. Pitänee säveltää omiaan. Kokeilin jo, ja 35 silmukkaa oli sopivampi, voi käyttää myös pienempää koukkua niin tulee tiiviimpää neulosta.

Tässä välissä pitää kertoa myös sinisestä, koska se on väri joka tuossakin kerässä eniten minuun vetosi. Minun elämäni pääväri on pitkään ollut punainen. Sitä löytyy vaatteista ja sisustuksesta eri sävyissä, muilla lämpimillä väreillä höystettynä. Nyt ihan salakavalasti sininen on alkanut hivuttautua rinnalle. Yhtäkkiä joka puolella näkyy miellyttäviä sinisen sävyjä. Etenkin turkoosi ihastuttaa joka suunnassa. Hämmästyttävää. Pitäisikö huolestua?

Laitetaan nyt sitten seuraavaankin kuvaan jotain sinistä, vaikka tätä en hankkinutkaan värin takia.
166929.jpg
En pidä kuntosaleista, eikä minulla olisi useimpiin varaakaan. Tämmöinen pieni teos löytyi alennuksessa kirjakaupasta. Siinä näytti olevan itselleni tarpeellisessa määrin yleistä löpinää ja kotioloissa mahdollisia lihasharjoitteluliikkeitä. Nyt pitäisi vielä tsempata itsensä tekemään jotain. Jossain vaiheessa jumppailinkin kotona säännöllisesti, mutta se jäi.

Kirjallisuutta aion hankkia muutenkin. Stitch'n'Bitch neulekirjan jatkoksi on pian ilmestymässä virkkauskirja. Sen haluan ehdottomasti itselleni. Paria muutakin nuorille suunnattua neule- ja virkkauskirjaa olen katsellut tällä viikolla sillä silmällä. Aion kuitenkin odottaa tuon S'n'B:n ensin, ja katsoa tarvitsenko niitä enää sitten.

Lopuksi vielä levysuositus.
166944.jpg
Moses Hazyn vajaat pari viikkoa sitten julkaistu ensimmäinen pitkäsoitto The Incredible Flow of Life Show. Jos innostut progeen kallistuvasta reippaasta rokettirollista, tarkasta tämä. Keikkoja näyttäisi syksyn mittaan olevan enimmäkseen Helsingissä. Tämä bändi kannattaa ehdottomasti nähdä livenä!

Kesäkaupungista lähdin perjantai-iltana itkun kanssa
vaikka kukaan ei niiskutuksia nähnytkään. Mutta nyt vuorokauden perillä olleena tunnelma on ihan hyvä. Kivaa olla omien tavaroiden keskellä. Aiheutin heti tullessani valtavan kaaoksen, joka pitäisi tänään setviä.

Eilen kävin jo kauppareissulla hivelemässä tulevaa astiastoani. Vielä en voinut ostaa mitään puutteellisten kantoresurssien takia. Voinpa silti jo ihailla astiaston alkua täällä kotonakin. Veli vaimoineen oli jättänyt pari turkoosia mukia kiitokseksi siitä kun käyttivät asuntoani tukikohtana täällä lomaillessaan kesällä. Ihana yllätys nuo mukit, vaikka en kyllä odottanut mitään muuta kiitosta kuin sanallisen. Taidankin alkaa nyt fiilistelemään aamuteetä toisesta niistä mukeista.